Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges-sonkás őzgerinc recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
10 dkg gépsonka (vékonyra szeletelve)
15 dkg gépsonka (egészben)
6 db tojás
20 dkg uborka (ecetes)
80 g csemegekukorica
0.5 db leveskocka
25 g zselatin
2 dl tejföl
4 ek majonéz
1 ek mustár

Elkészítés:
Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát.
6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzel és 1 ek mustárral.
Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal.
Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát.
A masszát a formába öntjük, lefedjük még a maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.)
Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük.


Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzgerinc /nem sütős/ » Őzgerinces süti » Őzgerinc ll. » Almás őzgerinc sütemény
» Meggyes őzgerinc » őzgerinces hidegtál » Csokis őzgerinc » Babapiskótás őzgerinc
» Sajtos-sonkás őzgerinc » Csokoládés-túrós őzgerinc » Őzgerinc » Vadas őzgerinc
» Mákos őzgerinc » Csokoládés őzgerinc » Kekszes őzgerinc » Mogyorós-mandulás őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.