Tutireceptek.hu fejléc

Túró-Rudi őzgerinc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg finomliszt; 3 dkg kakaópor; fél csomag sütőpor; 5 dkg kristálycukor; 1 tojássárgája; 5 dkg vaj; tej
A töltelékhez: 50 dkg túró; 20 dkg kristálycukor; 4 tojássárgája; 5 tojásfehérje; 5 dkg mazsola; 1 csomag vaníliás cukor; 1 citrom reszelt héja; 3 evőkanál búzadara

Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük. A mazsolát megmossuk és lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.

2 őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formákat, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Ildikó690


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas őzgerinc » Túrórudi őzgerincformában » Túró-rudi süti » Csirkemell őzgerincben
» Őzgerinces vendégváró » Csokoládés-túrós őzgerinc » Gyümölcsös őzgerinc » Tarka hús őzgerincben
» Csokoládés őzgerinc » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Őzgerinc /nem sütős/ » Almás őzgerinc
» Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Őzgerinc » Csokis őzgerinc » Kekszes őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.