Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségragu petrezselyemmel és virslivel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg borsó
30 dkg sárgarépa
30 dkg burgonya
3 pár virsli
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
tejföl
olaj
liszt
víz


Elkészítés:
A borsót a sárgarépával egy kicsit megpárolom, majd felteszem főzni. Mikor félig megfőtt, hozzáöntöm a krumplit. Olajon megpirítom a hagymát és rádobom a karikákra vágott virslit. Kicsit hagyom pirulni a virslit, majd ízlés szerint meghintem petrezselyemzölddel. Hozzáadom a lisztet, és addig keverem, amíg szép barna nem lesz. Felöntöm annyi vízzel hogy sűrű maradjon a massza. A virslit hozzáöntöm a zöldségekhez. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy főzelék állagú legyen.
Hasonló a finomfőzelékhez, de azt a gyerekeim nem szeretik, ezt viszont imádják!!!

Tanácsok:
Én a tejfölbe is teszek lisztet (az eredeti recept szerint nem kell).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: rozsaeszti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis krumpli virslivel » Lencseleves virslivel » Újburgonyaleves virslivel » Rizssaláta virslivel
» Virslivel rakott zöldbab » Zöldbabsaláta virslivel » Zöldségragus tarja » Zöldségragu
» Sült paprika virslivel » Virslivel töltött csirke » Könnyű virslis zöldségragu » Zöldséges bulgur virslivel
» Vitaminsaláta virslivel » Fűszeres zöldségragu » Spenótfelfújt virslivel » Tarhonyáslecsó virslivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.