Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencseleves virslivel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg lencse,
15 dkg sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
3 dkg liszt,
jó késhegynyi pirospaprika,
só,
cukor,
ecet,
1 babérlevél,
3 pár virsli.

A csipetkéhez:
10 deka liszt,
1 db tojás,
pici só.

Elkészítés:
Előző este beáztatom a kiválogatott lencsét.
Másnap 2 liter sós vízben felteszem főni a megtisztított répával, az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel együtt.
A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe, ugyanekkor belekarikázom a virslit is.
A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántást készítek és berántom vele a levest.
A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, cukorral, ecettel ízesítem, majd tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizssaláta virslivel » Currys körök virslivel » Zöldséges bulgur virslivel » Virslis lencseleves
» Részeges lencseleves » Lencseleves » Éjféli lencseleves » Káposztás lencseleves
» Lencseleves csipetkével » Tartalmas lencseleves » Tarhonyáslecsó virslivel » Zöldbabsaláta virslivel
» Tepsis krumpli virslivel » Kolbászos lencseleves » Savanyú lencseleves » Sült paprika virslivel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.