Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zserbógombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó vagy étcsoki
1 tk olaj

fél tk rumaroma vagy rum
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek víz
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak, vagy rum
15 dkg darált dió
15 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal, a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át.
Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás.
Kb. 1 óra múlva a tortabevonót, étcsokit, egy kicsike lábasban gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.

Majd csinálunk az asztalon: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell.
A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót, és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.
Ha megderemedt a csoki, akkor fogyasztható


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós kiflik » Mákos kókuszos süti » Csokis mákos bögrés » Rilon szelet
» Túrós béles » Gyors epertorta » Tejszínes toffee-muffin » Barackos charlotte torta
» Mogyorókrém (vegan) » Csíkos kifli » Vaníliás kókuszkocka » Brownie - Panna módra
» Csokis kavart süti » Diós répatorta » Zucotto recept » Fahéjas-almás kiflik


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.