Tutireceptek.hu fejléc

Brassói aprópecsenye - az igazi! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 szelet csont nélküli karaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon szalonna
10 dkg füstölt szalonna
2 nagyobb szem főtt krumpli
6 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
A főtt krumplikat nagyobb kockákra vágom, majd egy közepes méretű serpenyőben kevés olajon - szépen egymás mellett, hogy ne lógjanak egymásra a kockák - megpirítom.

A füstölt szalonnát gyufaszálnyi vékonyan felcsíkozom, majd egy másik nagy serpenyőbe dobva kevés olajon üvegesre pirítom ugyanennyi vékony csíkokra vágott bacon szalonnával.

Amíg a szalonna pirul, apróra vágom a hagymát, és amikor kész, a szalonna mellé dobom ezt is.

Aztán fogom a karaj szeleteket (ha kicsit vastagabbak, óvatosan vízszintesen megfelezem őket), nagyon vékonyan felcsíkozom, és már megy is a szalonnás hagymára. Kicsit sózom, aztán már nyomom is rá a fokhagymákat.

Addig kevergetem az egészet, míg meg nem puhul a hús. A végén pedig, csak ízlés szerint borsozom, és már tálalok is; a megpirult krumplikockákat összekeverem a raguval és kész.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: cezar


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göcsei aprópecsenye » Brassói édesburgonyából » Görög aprópecsenye » Galyasági aprópecsenye
» Brassói másképp » Brassói rakott káposzta » Brassói sertéstarja » Klasszikus brassói
» Erdélyi aprópecsenye » Brassói káposzta » Fűszeres aprópecsenye » Zöldbabos aprópecsenye
» Máj brassói módra » Tavaszi csirkebrassói » Gyors aprópecsenye » Brassói szarvacskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.