Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj bazsalikomos galuskával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
A csirkemájhoz:
Csirkemáj
Vöröshagyma
(Kacsa)zsír
só, bors

A galuskához:
2 egész tojás
kb. 6-8 púpos evk. liszt
só,
bazsalikom (szárított)
víz

Elkészítés:
Két személyre kb. fél kg csirkemájból készítem, a májakat egyforma darabokra vágom.
Vékony karikákra szeletelek 3 fej vöröshagymát. (sok hagymával finom)
A hagymát a kacsazsírban megpirítom, ráteszem a csirkemájdarabokat, megborsozom. Kb. 20 percig kell sütni, nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a máj. Ha megsült, leveszem a tűzről és megsózom.

A galuskához a tojásokat összekeverem a liszttel és a vízzel, sózom, majd jó adag bazsalikomot szórok bele. Lágy masszát készítek, akkor lesz finom könnyű a galuska. Forró, sós vízbe szaggatom, leszűröm.

Savanyúsággal tálalom.

Tanácsok:
A galuskához a következő szószt lehet készíteni: egy fej apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá,sózzuk majd egy tejfölt keverünk bele.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsírban sült csirkemáj » Zamatos csirkemáj » Csirkemájpörkölt, borsóval » Paradicsomos csirkemáj
» Narancsos csirkemáj » Pikáns csirkemáj » Jászsági csirkemáj » Házi csirkemájkrém
» Csirkemájas tarja. » Sajtos rántott csirkemáj » Csirkemájas finomság » Csirkemájas csirkeszárny
» Csirkemáj sült hagymával » Fűszeres csirkemáj » Gombás csirkemájragu » Sörleves habgaluskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.