Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
bármilyen hal (én ponttyal készítem) só
cukor
hagyma
babérlevél
egész bors
ecet
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ecetes padlizsán » Ecetes dinnye » Ecetes torma 2 » Ecetes uborka
» Ecetes fokhagyma » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Ecetes szilva » Hagymás ecetes babsaláta
» Ecetes torma » Ecetes pogácsa » Fokhagymás ecetes szilva » Ecetes tojás
» Ecetes görögdinnyehéj » Ecetes uborkamártás » Ecetes-tárkonyos uborka » Ecetes tormakrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.