Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti strucc fasírt édes és savanyú szószban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
45 dkg darált strucchús
1 apróra vágott zöldpaprika
1 apróra vágott vöröspaprika
17 dkg finomra vágott ananász
fél csésze cukor
fél csésze ananászlé
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál szezámmag
negyed csésze darabolt marachinócseresznye
negyed csésze darabolt fehér hagyma
negyed csésze ecet
negyed evőkanál só
1/8 teáskanálnyi fokhagymapor

Elkészítés:
Egy csipetnyi fokhagymaport és a sót a strucchúsra szórjuk, és addig keverjük, amíg egyenletesen eloszlik rajta. A húsból kb. 30 darab kis golyót alakítunk ki. Forró étolajban kisütjük a fasírtot. Az ananászlében elkeverjük a kukoricalisztet. Az összes kimaradt hozzávalót – a kukoricalisztes keverék kivételével - lábasba tesszük, lefedjük, és közepes lángon 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztes keveréket. Nagy lángon főzzük, folyamatosan kevergessük! Adjuk hozzá a húsgolyókat, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött fasírttekercs » Savanyú leves velővel » Sajtos cukkinifasírt » Gombás fasírtpogácsa
» Csirkemáj-fasírt » Sajttal töltött fasírt » Csirke zöldborsós szószban » Csicseriborsó fasírt
» Zsemlefasírt » Zsemle-fasírt » Májfasírt » Vöröslencse fasírt (vegan)
» Savanyúkáposzta leves » Petrezselymes hamis fasírt » Tepsis fasírtgolyók » Túrófasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.