Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20dkg paradicsom, 10dkg rizs, 15 dkg előfőzött sárgaborsó, 3 tojás,1 kisebb fej vöröshagyma, 40 dkg pulyka sonka, 4 dl kaukázusi kefir, 80dkg szeletelt savanyú káposzta, 2 ek. olaj, csipet őrölt fekete és fehér bors, 4-5 babérlevél, 1 ek. kristálycukor, ízlés szerint só a rizs főzéshez, a rakotthoz, a káposzta főzéshez.

Elkészítés:
A vöröshagymát felszeleteljük, serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk. Ehhez adjuk a vízben kimosott savanyú káposztát, babérlevelet, borsot, és fedő alatt pároljuk. Ha nem szeretjük savanykásan, a végén kis cukorral ízesíthetjük. Ne pároljuk túl, hagyjuk, hogy roppanós maradjon a káposzta. A rizst annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje félkeményre főzzük. A tojást habverővel felhabosítjuk hozzáadjuk a kefirt, az előfőzött sárgaborsót pépesítve, és ezt a kissé meghűlt rizzsel összekeverjük. A füstölt húst összeturmixoljuk, és ehhez az elegyhez hozzáadjuk (ízlés szerint a füstölt húst fel is szeletelhetjük, ekkor a rizsre fogjuk helyezni). Kiolajozott tepsibe, vagy jénai edénybe öntjük, szeletelt sonka esetében két rizs réteg közé helyezzük azt, a tetejére paradicsom szeleteket teszünk díszítésnek. A paradicsomra frissen őrölhetünk még borsot. Sütőben átsütjük, amíg szépen megpirul, s ha a villa tesztnél nem folyik a közepe. Tálaláskor egy szelet rizsfelfújt mellé káposztát helyezünk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú göngyölt hús » Párolt vadkacsa » Sonkás-hagymás sajtkrém » Diós almás sonkasaláta
» Csirkés-sonkás rizs » Füstöltsajt leves » Savanyú krumpli leves » Kovászos savanyú káposzta
» Bableves füstölt csülökkel » Tavaszi párolt csirkemell » Sajtos sonkás bugonya » Párolt tőkehal spenótágyon
» Sonkáspogácsa » Sonkás miújság » Párolt alma (Update1) » Sajtos-sonkás hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.