Tutireceptek.hu fejléc

Galuska -- bukovinai ünnepi eledel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg savanyú káposzta
8-10 dkg rizs
3-4 közepes vöröshagyma
1 laza fejű,nem tömör édeskáposzta
só,bors
olaj
/esetleg csombor/

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk,egészben hagyva, enyhén sós,lobogó vízben leforrázzuk.
Óvatosan szeleteire szedjük.
Az aprózott hagymát megfonnyasztjuk - nem pirítjuk! -,tűzről levesszük.
Hozzákeverjük a húst, a mosott rizst,sózzuk,erőteljesen borsozzuk,megtöltjük a leveleket.
Egy mélyebb edény aljára terítjük a savanyú káposzta felét, rá a töltelékeket,s a maradék káposztával befedjük.
Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje.
Csomborral is ízesíthető.
Puhára pároljuk,tejföllel,kenyérrel kínáljuk.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros, juhtúrós galuska » Grizgaluska leves » Májgombóc/májgaluska/ » Kötött galuska leves
» Alföldi májgaluska leves » Darálthúsos galuska » Aranygaluska » Kakaós aranygaluska
» Sajtos galuska » Ünnepi sütemény citromosan » Parajgaluska » Ünnepi karajtekercs
» Túrós galuska » Somlói galuska (U2) » Májgaluskaleves » Kötött galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.