Tutireceptek.hu fejléc

Gomba aszpikban - mikróban készítve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
15 szép gombafej (kínai gombakonzerv)
15 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék, felengedve
1 evőkanál zselatin
1 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
6 kisebb porceláncsészét a mélyhűtőben lehűtünk.
Leszűrjük a gombakonzervet. A levében 10 perc alatt, lefedve megfőzzük a zöldséget. Leszűrjük és lehűtjük.
A zöldség főzőlevét hideg vízzel 3 dl-re egészítjük ki, és belekeverjük a zselatint. 2 perc állás után 5 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. Forrón - sűrű teaszűrőn - leszűrjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A kávéscsészéket kivesszük a mélyhűtőből, és 1-1 teáskanál zselatinoldattal átöblítjük. A zselatin így a csésze belső falára dermed.
A félbevágott gombákból 5-5-öt a csészékbe rendezünk, majd petrezselyemmel díszítjük a csésze falát. A csészébe szórjuk a kihűlt zöldséget, és kanalanként óvatosan ráöntjük a még folyékony aszpikot. Az edények mozgatása nélkül hagyjuk a zselatint megdermedni, majd a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.
A lehűtött aszpikot egy pillanatra forró vízbe merítjük, és (esetleg vékony pengéjű kés segítségével) kiborítjuk.
Ízlés szerint tartármártást adhatunk hozzá.

Tanácsok:
Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk.
Nagyon dekoratív előétel.

Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vörösboros tokány » Gombagulyás » Gombás halfilé » Gombás hal palacsintaágyon
» Gombás-kolbászos tészta » Tojás aszpikban » Sajtos gombás csirkemell » Sűrű tejfölös gombaleves
» Gombás-sajtos bukta » Gombás csirkemellfilé » Székely gomba » Tejszínes gombaszószom
» Gombás-sonkás csirkemell » Gombafejek rakva » Sonkás-gombás tészta » Rókagombás sonkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.