Tutireceptek.hu fejléc

Gombóc almásan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
250 g cukor
300 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos szilvásgombóc » Andi túró gombóca » Csoki gombóc » Szivárványos szilvásgombóc
» Alföldi húsgombócleves » Erdélyi húsgombóc leves » Bugaci húsgombóc leves » Zsemlegombóc 3
» Pillekönnyű túrógombóc » Gombócleves » Sajtos burgonyagombóc » Almagomboc
» Töltött gombóc almával » Húsgombócok sajtmártással » Csirkegombóc leves » Burgonyagombóc káposztával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.