Tutireceptek.hu fejléc

Hordós káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kaposzta, repa, birsalma, torma, kapor, csombor, so, szemes bors, komenymag.

Elkészítés:
A szebb fej kaposztakat kitorzsazom, a tobbit legyalulom.
A gyalult kaposztat sozom, osszekeverem es okollel kiverem, mig levet ereszt.
Egy reteg fuszer a hordo aljara, egy reteg gyalult-sozott kaposzta, erre jonnek a fejek, szepen egymes melle. A torzsa ures helyet feltoltom soval es komenymaggal.
Megint gyalult, megint fejes, addig folytatom mig el nem fogy minden alapanyag.
Tetejet tiszta deszkalappal letakarjuk, sulykent nagyobb kovel lenyomatjuk, forras kozben habjat tobbszor leszedjuk, vegul lezarjuk es pinceben vagy nagyon huvos kamraban taroljuk.

Tanácsok:
Pontos adagokat nem tudok adni, szemre pakolok mindent bele.
Kb 2 zsak kaposzta, 3 kilonyi repa, egy tal darabolt birsalma es a fuszerek :)))


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dinsztelt savanyú káposzta » Magyaros rakott káposzta » Székelykáposzta Update1 » Kelkáposzta leves
» Székelykáposzta másképp » Pároltkáposzta máskép » Burgonyagombóc káposztával » Erdélyi rakottkáposzta
» Kelkáposztás csirke » Sült káposzta köretnek » Brassói rakott káposzta » Alföldi toroskáposzta 1.
» Erdélyi székelykáposzta » Kelkáposztatekercs másként » Káposzta saláta egyszerűen » Káposztás paszuly II


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.