Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós stangli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 margarin, 20 dkg juhtúró, 1 tojás, 2-3 kanál tejföl, 1 kiskanál só, élesztő,50 ml tej. Tetejére: 1 tojás, 10 dkg sajt,köménymag.

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam a tejben,addig a lisztben elmorzsoltam a margarint és a juhtúrót.Közepébe mélyedést csináltam , hozzáadtam a tojást, élesztőt,sót és a 2-3 kanál tejfölt( a juhtúró zsírosságától függ mennyi szükséges,puhának kell lennie),jól összedolgoztam a masszát és konyharuhával letakarva duplájára kelesztettem.1 cm vastagságúra kinyújtottam,csíkokra vágtam,megkentem felvert tojással, megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal .Fél órát pihentettem majd előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.


A receptet beküldte: Sirály

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós sajtos stanglik » Juhtúrós pogácsa II. » Juhtúrós sajtos rudak » Juhtúrós pogácsa
» Juhtúrós zsemlegombóc » Rozs stangli » Juhtúrós lepény » Sajtos stangli
» Juhtúrós rakott spenót » Juhtúrós töltött gomba » Köményes stangli » Juhtúrós puliszka
» Juhtúrós galuska » Juhtúrós kelbimbós sali » Nuss-stangli » Juhtúrós rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.