Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós-tejfölös burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 nagy pohár tejföl
20 dkg juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája

bors
ráma sütőmargarin
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A héjában megfőtt krumplikat felkarikázom. Kikent jénai tálba lerakom, sózom, mintha rakott krumplit csinálnék.

Közben a 2 pohár tejfölt a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverem, majd a juhtúrót apránként hozzáadom, robotgéppel finomra keverem.

Meglocsolom ezzel a krumplit, majd megint krumpli és só következik, amíg van alapanyagunk... és tál-kapacitásunk. :) Mielőtt a maradék mártásunkat a burgonya tetejére öntenénk, belekeverünk 1 tojássárgáját. Petrezselyemmel díszítjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt átsütjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges rakott burgonya » Sajtos burgonyagombóc » Sajtos újburgonya » Rakott túrósburgonya
» Húsos texasi burgonya » Zelleres burgonyapüré » Burgonyás túrópogácsa » Tejfölben sült burgonya
» Diós burgonyafasírt » Vajbabfőzelék burgonyával » Rakott burgonya gyorsabban » Burgonyagombóc leves 2.
» Moldvai újburgonya » Gombás burgonya » Rác burgonya hússal » Burgonyás cukkinifasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.