Tutireceptek.hu fejléc

Két tepsis lepény (kapros tejfölös) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
70 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
pici olaj,
csipet só,
1+1 ek cukor,
¾ friss élesztő (vagy fél csomag szárított),
1 tojás,
langyos tej (kb. 300-320 ml)

Töltelékhez:
fél 1 nagy doboz tejföl,
friss kapor,
só,
1 tojás,
húsos szalonna

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg tejben, majd alaposan megdagasztjuk.
Ha megkelt a tészta, készítsük elő a sütést, azaz melegítsük be a sütőt.
A tésztát vegyük két cipóba, majd mindegyiket nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra.
Tekerjük fel a sodrófára, majd helyezzük rá a sodrófa segítségével a kivajazott tepsibe a tésztát.
A kaprot aprítsuk fel, majd keverjük ki a tejföllel, tojással, sóval.
A tejfölt kenjük rá a tésztára szélétől széléig, jó vastagon, és alaposan.
Majd a csíkokra vágott szalonnával rakjuk ki.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük készre.
Ha már barnul a széle, nézzünk rá, nehogy megégjen.

Tanácsok:
Kenyérsütő dagasztó programjában is készíthetjük.
A sima búzaliszt helyett használhatunk tönkölybúzalisztet, a cukor helyett nádcukrot.
2 tepsi mennyiség lesz belőle


A receptet beküldte: ilonka40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirke » Tejfölös ôszibarackleves » Zöldséges tepsis cukkini » Tepsis sajtos tarja
» Tepsis rakott csülök » Tepsishús » Tepsis palacsinta » Tejfölös burgonya
» Mogyorós lepény » Tejfölös-gombás ponty » Szilvás lepény ♥ » Tepsis cukkini krémsajttal
» Tepsis csülök » Tejfölös- sajtos rudak. » Tavaszi tepsis csirke » Diós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.