| Laktató leves receptLevesek Hozzávalók: kevés füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 sárgarépa 2 krumpli babérlevél petrezselyemzöld őrölt paprika só 25 dkg liszt 1 tojás tejföl, ecet Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöntjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk. A lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült. Tanácsok: Tálalásnál rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, s tejfölt és ecetet kínálunk hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |