Tutireceptek.hu fejléc

Laktató leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kevés füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 sárgarépa
2 krumpli
babérlevél
petrezselyemzöld
őrölt paprika

25 dkg liszt
1 tojás
tejföl, ecet

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöntjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk.
A lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült.

Tanácsok:
Tálalásnál rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, s tejfölt és ecetet kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás camembert-leves » Nyers eperleves (vegan) » Tárkonyos gombaleves » Húsleves húsgombóccal
» Laktató sali » Marhahúsleves gazdagon » Joghurtos eper krémleves » Gyors gölődin-leves
» Vargányás hagymakrémleves » Édeskömény krémleves » Fokhagymakrémleves másként » Tárkonyos csirkeragu leves
» Gulyásleves » Könnyű cukkíni krémleves » Tejszínes lencsekrémleves » Karácsonyi narancsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.