Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg csirkemáj
30 dkg sütnivaló kolbász
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
2 dl víz
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dkg konzerv paradicsom
10 dkg sajt
5 dl főzőtejszín
1 tojás
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.

A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük.

Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával.
Ráreszeljük a maradék sajtot.

A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós rakott burgonya » Almás-sajtos burgonya » Burgonyás pogi » Burgonyapogácsa
» Burgonyás knédli » Sajtos burgonyaköret » Sült burgonyapüré » Rakott burgonya püré
» Burgonya csók » Zöldséges burgonyapuffancs » Húsos burgonyarétes » Ementális burgonyafasírt
» Fasírt burgonyán sütve » Magyaros burgonyaleves » Burgonyán sült fasírt » Tavaszi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.