Tutireceptek.hu fejléc

Malac sült...Andi módra!! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 hetes malac bontva (kb. 3,5 kg)

majoranna
20 dkg zsír
20 dkg füstölt szalonna
2 dl sör

Elkészítés:
malac szőrét lekaparjuk, megmossuk, körmeit levágjuk, térdizületet visszahajtjuk.
Belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. Belsejét egy kiló szárat kenyérrel kitámasztjuk, szájába almát teszünk. Rácsos tepsire helyezzük, fülét, farkát befóliázzuk. Bőrét bekenjük hideg zsírral, 2-2 és fél órát sütjük, sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Sülés után kigőzöljük, szájában citrommal tálaljuk.


Köret: párolt káposzta, hagymás tört burgonya.

Tanácsok:
Idöigényes..megéri!!

Elkészítési idő: 95 perc

A receptet beküldte: o.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sóskaleves malachússal » Szilveszteri malacsült » Szilveszteri malacfej » Káposztás malachús
» Kókuszos malacfüle » Debreceni malaclapocka » Gőzölgő malacsült » Húsos malackák
» Tejfölös malaccsülök » Kínai malacleves » Malacpaprikás » Malacsült
» Savanyú malacleves » Bőrösmalac-ragu » Lencsesaláta malachússal » Részeges malacsült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.