Tutireceptek.hu fejléc

Marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

40 dkg marha fehérpecsenye
4 gerezd fokhagyma
0,25 dkg savanyú káposzta
5 dkg bacon
8 kicsi burgonya

bors
étolaj

Elkészítés:
A fehérpecsenyét 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és annyi időre tesszük csak félre, míg egy serpenyőben 2-3 ek. étolajat felforrósítunk. Ekkor beletesszük a húsokat és hirtelen átsütjük mindkét oldalukat. Felöntjük kevés vízzel és lassú lángon párolni kezdjük. Ez igénybe vesz kb. 2,5 órahosszat, hogy finom puha és omlós legyen a hús. A vizet időnként pótoljuk.
A burgonyákat héjukban megfőzzük, majd meghámozzuk.
A savanyú káposztát lecsepegtetjük. Lé ne maradjon alatta. A baconszalonnát apró kockákra vágjuk és 1-2 ek. étolajon átpirítjuk. Rátesszük a savanyú káposztát, kicsi borsot szórunk rá és addig pároljuk fedő alatt, amíg a káposzta egy kis pirosas színt kap.
A hús is megpuhult közben, a burgonyát meghámozzuk és tálalhatunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol burgonyával » Rozspelyhes párolt paprika » Kefirben párolt ponty » Mustban párolt rostélyos
» Disznóhús káposztával » Update 1 Párolt alma » Indiai párolt sertésragu » Köményes marhasült
» Savanyú raguleves » Tojásos lecsó burgonyával » Libasült vöröskáposztával » Savanyú tojás melegen
» Párolt gomba » Rakott karaj burgonyával » Savanyú sertésragu leves » Párolt káposzta gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.