Tutireceptek.hu fejléc

Ménorcai mézes – narancsos kacsasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kb. 1,5 kg-os kacsa
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj 4 narancs
1 db citrom
egy kevés só
törött bors
5 evőkanál méz

Elkészítés:
Hagyományos módon megsütjük a kacsát a vajban, beborítjuk a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel. A mikor a kacsa húsa már megpuhult, elkészítjük a mártást. Kislábasban takaréklángon, összekeverjük a mézet, a húst, a 2 narancs és a citrom levével, 1 evőkanál reszelt narancs és 1 kávéskanál reszelt citromhéjjal. A maradék narancsokat meghámozzuk, kimagvazzuk, karikákra vágjuk. Tálra rakjuk a narancsszeleteket, tetejükre a sült kacsát. És a mártással leöntve tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát, pirított kenyérszeleteket tálalunk hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Narancsos lazac » Mézes bodzaszörp » Mustáros, mézes csirkecomb
» Narancsos pulyka » Mézes-mustáros csirkemell » Csokis-narancsos csoda » Mézes-currys csirke
» Gyors és puha mézeskalács » Mézeskalácspuding » Mezes-joghurtos csirke » Azonnal ehető mézeskalács
» Mézes szilvakrém leves » Narancsos rizs » Mézes piskóta » Sovány kacsasült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.