Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 dl tejföl (300 g)
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ételízesítő (én ezt sóval helyettesítettem ízlés szerint)
- őrölt bors ízlés szerint
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 5 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha)
- 1 dl olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe.
3. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb. 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben. (hagyományos sütőben is lehet) Majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb. 10 percig. Amikor szép piros kezd lenni a színe, akkor rátesszük a combokra a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb. 5 percre (vagy amíg szép színe lesz).
4. Vajas-tejfölös burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell tejmártásban » Hagymás csirkecomb » Csirkemáj joghurtmártásban » Mézes-narancsos csirkecomb
» Sörben sült csirkecomb 2 » Sörben sült csirkecomb » Mustáros csirkecomb » Tejben sült csirkecomb
» Csirkecombok hagymaágyon » Sült halfilé sajtmártásban » Tejfölös pikáns csirkecomb » Csirkecomb borban sütve
» Fokhagymás csirkecombok » Rozmaringos csirkecomb » Pikáns csirkecomb. » Jérce zöldbors-mártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.