Tutireceptek.hu fejléc

Nápolyi szelet (grillázs) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 30 dkg vaj v. margarin
- 30+30 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 30 dkg durvára vágott dió
- 6 ostyalap

Elkészítés:
30 dkg vajat vagy margarint kikeverjük a tojások sárgájával és 30 dkg cukorral. Tűzre tesszük és állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg krémszerű nem lesz.
Ezzel egyidejűleg 30 dkg cukrot karamellizálunk (addig pirítjuk, míg világosbarna folyadékká válik). A tűzről levéve a két masszát alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a gorombára vágott diót, és 3 ostyalapra simítjuk egyenlő arányban.
Befedjük 1-1 ostyalappal és lepréseljük. Hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tanácsok:
Gyorsan dolgozzunk, mert a karamell gyorsan keményedik!
Igen finom édesség!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szelim

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Admirálisszeletek » Német szelet » Diós zsúrszeletek » Máglyarakás szelet
» Diós habos szelet » Ananász krémszelet » Bababpiskótás puncsszelet » Császár szelet
» Temesvári sertésszelet » Székely szelet » Zserbószelet (kiadós) » Kata (vagy rumos) szelet
» Pikáns hússzelet » Rumos sszelet » Lipcsei szelet » Jäger-tortaszeletek


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.