Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán rétegezve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
egy közepes padlizsán
legalább fél kg paradicsom
2 nagyobb gerezd fokhagyma
só,bors,olivaolaj
bazsalikom levél
mozzarella sajt(nagy gombóc)
reszelt sajt

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk,vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk.A paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk.Kevés olívaolajon a fokhagymát megfuttatjuk,rádobjuk a paradicsomot megkeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk,és kis lángon főzni kezdjük.Időnként megkeverjük,majd krémesre főzzük.
A főzés vége előtt néhány perccel apróra tépkedett bazsalikom leveleket keverünk bele.
A padlizsánszeleteket leöblítjük, megtörüljük.Kevés olívaolajon mindkét oldalukat elősütjük,majd az olajat leitatjuk róluk.
A mozzarellát vékonyan felszeleteljük.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk,egy réteg padlizsánt teszünk az aljára, megkenjük a paradicsommártással,megrakjuk mozzarellával,majd megint padlizsán,paradicsom és sajt következik.Ameddig tart az alapanyag addig rétegezzük.A tetejére paradicsommártást és reszelt sajtot teszünk.
180 fokos sütőbe tesszük, és úgy fél óra alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Kriszta731


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánpörkölt » Padlizsán pástétom őszre » Sonkával töltött padlizsán » Padlizsán Krém
» Padlizsán-cukkíni lecsósan » Padlizsános spagetti » Padlizsános vendégtál » Töltött padlizsán
» Update1 rakott padlizsán » Lecsófészek padlizsánon » Padlizsánkrémem » Padlizsánragu gombával
» Padlizsánkrém: » Padlizsánkrém juhsajttal » Sült-zöldséges padlizsán » Sült padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.