Tutireceptek.hu fejléc

Pakora recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg csicseriborsóliszt
2 ek. kalinji
0.5 kk. őrölt fahéj
0.5 kk. chilipor
4 kk. őrölt koriander
4 kk. őrölt római kömény
3 kk. kurkuma
0.5 kk. hing
4 kk. só
4-5 dl hideg víz
1.5 kg zöldség (kisebb rózsákra szedett karfiol, vagy vékony karikákra vágott burgonya, padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, csíkokra vágott sárgarépa)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csicseriborsólisztbe szórjuk a fűszereket. Kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés közben annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta legyen, amely nem folyik majd le a zöldségekről. 10-15 percig pihentetjük.
Közben megmossuk és felvágjuk a zöldségeket, majd habverővel alaposan megkeverjük a tésztát. Egyenként belemártogatjuk a zöldségeket, majd azonnal beletesszük a felmelegített olajba, amely ne legyen túl forró, mert belül nyers marad a pakora, de ne legyen hideg sem, mert akkor megszívja magát a zöldség. Aranybarnára sütjük, és egészen forrón, csatnival tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba karfiollal » Tepsis virsli gombával » Spenóttorta » Rántott krumpli
» Erdei gombás hagymás tokány » Könnyű lecsó » Rakott brokkoli Maris modra » Almás vöröske
» Avokádó baconban » Cukkini ropogós tésztában » Karfiolpuffancs I. » Rakott gomba kiflivel
» Zöldpaprika sajttal » Rakottas zöldbab » Rakott sárgarépa, gomba » Egyszerű zöldségfasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.