Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos gombás burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

60 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor rozmaring, 40 dkg paradicsom, 2 kanál Oliva olaj, 0,5 dl víz, 40 dkg burgonya, só, bors, ételízesítő.

Elkészítés:
A gombát a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk.

A vöröshagymát és a foghagymát is feldaraboljuk, a rozmaringot megmossuk és felaprítjuk.

A paradicsomot is felkockázzuk.

Egy serpenyőben az Oliva olajat felhevítjük, majd a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a foghagymát, a rozmaringot, a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és egy rövid ideig együtt pirítjuk.

Alá öntünk egy fél liter vizet, lefedjük és megpároljuk.

A végén, ha a víz már elfőtt újra egy kicsit átpirítjuk, és ha szükséges még ízesítjük.

Akár önmagában vagy sült húsok mellé is nagyon finom köret.

Tanácsok:
Ha gyors vacsorára van szükség, íme, egy finom vacsora recept.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás burgonyalepény » Gombás csirkecomb » Rizottó gombásan » Húsos texasi burgonya
» Gombás tésztasaláta » Sajtos-gombás rakott hús » Burgonyás aranyfánk » Gombás rakott kifli
» Gombás-zöldborsós spagetti » Sonkás gombás penne » Hercegnőburgonya » Húsos burgonyarétes
» Lyoni burgonya » Sajtos-fűszeres burgonya » Ínyenc rakott burgonya » Krémsajtos burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.