Tutireceptek.hu fejléc

Párolt zöldbab szalonnatekerccsel és gombaszósszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fél kg zöldbab
1-2 marék gomba (tetszés szerint ki mit szeret)
3-4 vékony szelet csirkemell
1 csomag bacon
vöröshagyma
kevés tej
liszt

(reszelt sajt)

Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megpárolom.
A csirkemellet kiklopfolom és a baconnal megegyező szélességűre vágom, majd beletekerem. (nem kell fűszerezni,mert attól kap majd finom ízt) Az így elkészült tekercseket kb. 15 perce beteszem a sütőbe 175 fokra.
A gombát megtisztítom, apróra vágom, majd kevés hagymán pirítom meg. Amikor a színe kezd változni ráöntöm a tejben elkevert lisztet és felforralom együtt, majd pár perc főlés után lezárom, amikor a gomba már jó. Aki szereti tehet a szószba egy kevés reszelt sajtot a főzés végefelé. Kicsit keményebb lesz tőle. Azon melegen a zöldbabra és a húsra öntöm és már lehet is enni.
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: pritta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majorannás rakott zöldbab » Párolt felsőcomb filé » Párolt zöldségtál » Párolt tőkehal spenótágyon
» Tavaszi párolt csirkemell » Kapros zöldbabfőzelék » Párolt káposzta Update1 » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE
» Párolt vörös káposzta » Zöldbab főzelék » Párolt kelbimbó » Ancféle Zöldbabsaláta
» Párolt karotta » Tejfölös zöldbabsaláta » Zabkorpás zöldbableves » Párolt rák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.