Tutireceptek.hu fejléc

Provence-i csirketál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
8-10 krumpli
1 sárgarépa
1 fehérrépa
0,3 dl bor

bors

Páchoz:

4 ek napraforgó olaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek provence-i fűszerkeverék

bors

Elkészítés:
Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát.
Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt.
Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk.
Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor.
Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is.
Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos csirketál » Provence-i rakottas » Rakott csirketál » Tonhalas wrap
» Üzbég bárány piláf » Libás töltött káposzta » Padlizsános lencsés egytál » Sajtos rakott tarhonya
» Sonkás sült paprika » Marokkói csirke » Égető szerelem » Hawannai csirkemell
» Lecsófészek padlizsánon » Gombás kocka 3 » Milánói-szerű » Könnyű virslis zöldségragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.