Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol tepsiben sütve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. burgonya,
80-85 dkg. karfiol,
4 dl. tejföl,
5 dkg. vaj vagy margarin, 4 db. tojás (ebből 2 darabot külön, keményre főzünk)
só,
őrölt fekete borsa,
zsemlemorzsaa,
1 csokor zöld petrezselyem,
2 evőkanál ecet.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük,majd tisztitás után karikára vágjuk. Sós,ecetes vizben a karfiolt rózsáira szedve szintén megfőzzük.A felvert tojásokat a tejföllel össszekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és izlés sazewrint sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivajazzuk, lerakunk egy sor burgonyát, majd erre egy sor karfiolt, majd a felkarikázott tojásokat is.A lerakottat megszórjuk zsemlemorzsával és megöntözzük as tejfölös tojással. Ezt mindaddig ismételjük, ameddig a hozzávalók tartanak. Legfelülre tejföllel lelocsolt karfiol kerüljön, amit szintén meghintünk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük, majd melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors rakottas » Húsos, rakott padlizsán » Pikáns karfiol » Kalapos karfiol
» Spenóttal rakott rizs » Muszaka (rakott padlizsán) » Karfiol-brokkolipüré » Tejszínes karfiolleves
» Karfiolos csirkeleves » Különleges rakott burgonya » Rakott karalábé karajjal » Rakott karalábé rizzsel
» Rakott sajtos kifli » Nagyon finom Karfiolfasírt » Rakott savanyúkáposzta » Túróval rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.