Tutireceptek.hu fejléc

Rántott töltött káposzta, kapros tejföllel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg darált hús,4 tojás
30 dkg darált füstölt hús
25 dkg rizs,(lehet tasakos is)
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,(megpárolva)
1 nagy fej savanyú káposzta
pirospaprika,bors,
fokhagyma,

ételizesitő,

só, tojás,liszt,
zsemlemorzsa,olaj,

kapor,tejföl,

Elkészítés:
A hozzá valókból összeállitjuk a tölteléket.A savanyú káposzta leveleibe csomagoljuk.(kisseb gombócókat készitünk a szokásosnál)A gombócókat ételizesitős vizben megfözzük,kivesszük belöle és kihütjük.Ha kihült,a szokásos módon bepanirozzuk,és olajban kisütjük.Kapros tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Ez egy tápiósági recept,bár az őshonosok sem nagyon ismerik.( akiket eddig kérdeztem azok közül senki)
Viszont nagyon finom, érdemes elkésziteni.Ha sok, nem kell megijedni,hamar elfogy,de bepanirozva le is lehet fagyasztani,tehát előre is el lehet késziteni.Nálunk ez az egyik fogás karácsonykor,a másik a juhtúros rántott karaj


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolozsvári káposzta 2 » Káposzta vadász módra » Rántott csiga » Répás, töltött csirkecomb
» Töltött pontyfilé » Rántott nyúl chipsben » Rántott szendvics 1. » Sajtos rántott patisszon
» Kapros cukkiniropogós » Gyömölcsös töltött kifli » Hideg kapros uborkaleves » Káposztás-virslis kifli
» Rántott karalábé » Rántott gríz 2. » Savanyú káposzta leves » Túróval töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.