| Rántott töltött káposzta, kapros tejföllel receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg darált hús,4 tojás 30 dkg darált füstölt hús 25 dkg rizs,(lehet tasakos is) 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,(megpárolva) 1 nagy fej savanyú káposzta pirospaprika,bors, fokhagyma, ételizesitő, só, tojás,liszt, zsemlemorzsa,olaj, kapor,tejföl, Elkészítés: A hozzá valókból összeállitjuk a tölteléket.A savanyú káposzta leveleibe csomagoljuk.(kisseb gombócókat készitünk a szokásosnál)A gombócókat ételizesitős vizben megfözzük,kivesszük belöle és kihütjük.Ha kihült,a szokásos módon bepanirozzuk,és olajban kisütjük.Kapros tejföllel tálaljuk. Tanácsok: Ez egy tápiósági recept,bár az őshonosok sem nagyon ismerik.( akiket eddig kérdeztem azok közül senki) Viszont nagyon finom, érdemes elkésziteni.Ha sok, nem kell megijedni,hamar elfogy,de bepanirozva le is lehet fagyasztani,tehát előre is el lehet késziteni.Nálunk ez az egyik fogás karácsonykor,a másik a juhtúros rántott karaj A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |