Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó krémleves pirított laskagombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
1 hagyma
1 sárgarépa
fél zellergumó
10 dkg laskagomba
1 dl tejszín
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:
Előző nap a sárgaborsót átválogatjuk, majd bő vízben többször átmossuk, és beáztatjuk.
Másnap újbóli átmosás után feltesszük főni. Teszünk hozzá szeletelt zellert és hagymát, valamint egy egész sárgarépát is, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg megpuhul. 2 evőkanál lisztből és 1 evőkanál olajból zsemleszínű rántást készítünk, és a levest besűrítjük vele, majd a tejszínt is belekeverve dúsítjuk.
Vékonyra szeleteljük a laskagombát, 3 evőkanál lisztbe forgatjuk a szeleteket, és 3 evőkanál olajban megsütjük, majd papírtörlőn leitatjuk róla felesleges zsiradékot, és a leves tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított mogyorótorta » Finom krémleves sütőtökből » Kagylókrémleves » Újhagymakrémleves
» Fűszeres sütőtök-krémleves » Szeder krémleves » Aszaltszilva-krémleves » Pirított fokhagymás saláta
» Diétás zellerkrémleves » Póré krémleves » Amarant krémleves » Eperkrémleves
» Pirított tarhonya leves » Almakrémleves sárgarépával » Tejszínes sajtkrémleves » Karfiolkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.