Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda csőben sült póréhagymával (karcsúsító fogás) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet egyenként kb. 12 dkg sertésborda,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
olaj a sütéshez,
4 tk. zöld bors,
50 dkg póréhagyma,
0,5 l marhahúsleves
4 dkg vaj v. margarin,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
1 tk. édes-nemes pirospaprika,
40 dkg rizs,

Elkészítés:
A rizst sós vízben puhára főzzük, és melegen tartjuk. A sertésbordákat besózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, és forró olajban mindkét oldalát szép barnára sütjük. Kiszedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a zöld borsot rövid ideig pirítjuk, majd elosztjuk a húsokon. A póréhagymát tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd az egyik végét keresztalakban félig bevágjuk, a húslevesben puhára főzzük.
A póréhagymát egy tepsibe rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal - ettől csőben sült -, és előmelegített sütőben, 250-300 C-fokon átsütjük, kivéve azonnal meghintjük sóval, borssal és pirospaprikával. A melegen tartott húst elrendezzük a rizsen, ráfektetjük a póréhagymát, majd vajjal meglocsolva azonnal tálaljuk.

1 adag: 470 kcal


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brabanti sertésborda » Sertésborda karfiollal » Sertésborda hentes módra » Csőben sült cikória
» Csőben sült milánói penne » Póréhagyma csőben sütve » Fűszervajas fogas nyárson » Fogas borhabbal
» Csőben sült kelvirág » Sárgarépa csőben sütve » Karcsúsító reggeli » Bakonyi sertésborda
» Csőben sültbrokoli » Sertésborda keleti módra » Milánói sertésborda » Csőben sült sonkás karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.