Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda Dubarry módra recept recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertésborda
1 dl napraforgó olaj
1 kis fej karfiol
4 szelet bacon
3 dkg vaj
1 csapott ek finomliszt
2 dl tej
6 dkg sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés:
A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük.
A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük.
Az olajat, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük.
Ráfektetjük a hússzeleteket.
Minden szeletre egy fél szelet bacont fektetünk.
Akkora karfiolrózsát helyezünk rá, amely a hússzeletet befedi.
A vajból, lisztből, tejből sóval Béchamelt készítünk: a vajas rántás forró tejjel felengedve, sózva, összeforralva. Borsot darálunk hozzá, a reszelt sajttal elkeverjük.
Átvonjuk vele a karfiolos hússzeleteket.
Forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karaj liza módra » Csőtészta római módra II. » Lecsó Judit módra » Puncsos kekszes recept
» Uborka saláta Görög módra » Bailey*s recept » Diós piskóta Kissné módra » Eszkimó szelet Ági módra
» Spagetti - Evelyn módra » Csirkemáj kínai módra » Lúdláb torta Emyke módra » Lángos mokuskalany módra
» Friss kolbász bajor módra » Máj brassói módra » Gombaleves Juca módra » Sertésborda karfiollal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.