Tutireceptek.hu fejléc

Sörös csülök "részeges" burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csülök kicsontozva
pár szem apró szemű hagyma
5-6 dl sör
6 ek olaj
2 ek bor-v.almaecet

bors
2-3 babérlevél
5-6 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya

Elkészítés:
A csülköket meg kell tisztítani, majd olajon hirtelen minden oldalát megpirítani.
Egy mély sütőedényt kikenünk vajjal, és a csülköket beletesszük.
Mellérakjuk a hagymát, a fokhagymát, babérlevelet, megy bele a borecet, a fűszereket rászórjuk a húsra, majd felöntjük a sörrel.
Alufóliával letakarjuk, és a sütőben lassú tűzőn 1,5-2 órán át pároljuk.
Időnként a levével meglocsolgatjuk.

A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és amikor már a csülök készre sült, mellé rakjuk a sütőedénybe.
Ekkor az alufóliát már nem tesszük vissza, amíg sül a krumpli, megpirul a csülök is.

Tanácsok:
Ha a krumpli kész, a csülök pedig piros/ropogósra sült, forrón tálaljuk.

Saláta, vagy savanyúság feltétlenül kívánkozik mellé! :)


A receptet beküldte: Briell14


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csülökpörkölt » Rakott karaj burgonyával » Csordagulyás csülökkel » Sörösdobozon sült csirke
» Sőrőscsirke » Káposztás bab csülökkel » Sült csülök Pataki tálban » Csülökfánk
» Tepsis rakott csülök » Csülökfalatok sütve » Tepsis csülök székelyesen » Sertéscsülök pékné módra
» Sörben sült csülök I. » Barnasörös kávétorta » Csülök vadrizzsel » Sörös-tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.