Tutireceptek.hu fejléc

Sült karfiol fokhagymás mártogatóssal (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A karfiolhoz:
1 fej karfiol rózsákra szedve
0.5 bögre rizstej
0.5 bögre víz
0.75 bögre tönköly fehérliszt
2 tk. fokhagymapor
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. őrölt római kömény
só, bors
1 ek. kókuszzsír
1 bögre édes vagy csípős chili szósz

A mártogatóshoz:
0.5 bögre vegán majonéz
2 ek. rizstej
1 tk. almaecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
zöldfűszer

Elkészítés:
Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze a lisztet, fokhagymaport, pirospaprikát, római köményt, sót, borsot.
Lassan adagoljuk hozzá a rizstejet, a vizet, és keverjük csomómentesre.
A rózsákra szedett karfiolt mártogassuk bele, a felesleget csepegtessük le, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet a sütőbe.
Süssük kb. 25-30 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Félidőben fordítsuk meg a karfiolokat.
Egy lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt, és keverjük össze a chili szósszal. A megsült és enyhén kihűlt karfiolokat mártogassuk meg a chili szószban, majd tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük újabb 15-20 percig úgy, hogy félidőben másik oldalukra forgatjuk a karfiolokat.
Közben egy tálkában keverjük össze a mártogatós hozzávalóit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegényes rakott karfiol » Fokhagymás krumplileves » Karfiolos pulykagolyók » Karfiolpuding
» Kukorica-krémleves (vegan) » Fokhagymás sült burgonya » Tejszínes-gombás karfiol » Mexikói bulgur (vegan)
» Pórés-karfiolos rakottas » Karfiol vajas morzsával » Sonkás-karfiolos tészta » Sült karfiol sajtmártással
» Karfiolos húsos tarhonya » Karfiol burgonyával » Karfiol krumplival » Krokett gombás karfiolból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.