Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg újburgonya, máskor tisztított burgonya. Kb 3-4 evőkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, fél kiskanál őrölt rozmaring, 4-6 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors. A tepsi kikenéséhez: teavaj.

Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk, de csak átdörzsöljük, nem kell meghámozni. A fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és a zúzott fokhagymát. Aki szereti az erős ízeket, az egy kevés aprított kaprot és csipetnyi csípős paprikát is szórhat bele. A burgonyát csíkokra vágjuk és összekeverjük a fűszeres olajjal. Egy tepsit kikenünk vajjal és belerakjuk a burgonyát, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Hideg aludttejjel vagy házi savanyú káposztával az igazi.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás máj » Csípős burgonyasaláta » Gyergyói burgonya » Tavaszi burgonya vacsora
» Tepsis sajtos burgonyapüré » Tepsis burgonya (mexikói) » Lyoni burgonya » Tavaszi burgonyasaláta
» Húsvéti töltött burgonya » Hercegnő burgonya ♥ » Brassói édesburgonyából » Túróval töltött burgonya
» Fokhagymás sertésmáj » Sajtos burgonyatál » Pikáns burgonyafőzelék » Fokhagymás krumpli*


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.