| Szalonnás busa mustáros sóskasalátával receptHúsételek Hozzávalók: 4db ujjnyi vastag busaszelet(kb 70 dkg) 5dkg füstölt szalonna 40dkg burgonya 1 citrom leve 1 csomó petrezselyemzöld 10 dkg vaj 40 dkg sóskalevél 2 evőkanál mustár 1 dl olaj 1/2dl száraz fehérbor só 1 evőkanál liszt Elkészítés: A halat megtisztítom, kibelezem. A fejét és törzsének elvékonyodó végét más étel készítéséhez félreteszem. A megmaradt részt kb. 2 cm-es szeletekre vágom, citromlével meglocsolom. Ugyancsak 2 cm széles, vékony csíkokra vágott szalonnával körbetekerem a halszeleteket. A szalonnát néhány fogvájóval, illetve hústűvel rögzítem, amelyeket tálalás előtt majd eltávolítok belőle. Sózzuk, lisztbe mártjuk,olvasztott vajon lassú tűz fölött öt percig sütjük, majd megfordítjuk és további négy-öt perc múltán kellőképpen átsütve azon melegében tálaljuk. A sóskasalátához: A sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsurgatjuk. Közvetlen tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat majd fehér borral mártás sűrűségűre hígítguk. Sóval ízesítjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: pillango31 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |