Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csokor petrezselyem
1 csípőspaprika
60 dkg sertés sertéslapoka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. morzsolt majoránna
40 dkg tisztított zöldborsó

Elkészítés:
A húst vágjuk hosszú csíkokra. A szalonnát is metéljük, de ezt gyufaszál vékony csíkokra. A meghámozott hagymát karikára, a fokhagymát pedig szeletekre vágjuk.
Pirítsuk meg szalonnát adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát és fedő alatt fonnyasszuk meg. Ha kész, dobjuk bele a húst, pirítsuk 3 percig nagy lángon, majd hintsük meg egy kevés majoránnával, sózzuk, alaposan megborsozzuk és kis lángon puhára pároljuk. Ha esetleg elfőne róla a leve, öntsük fel egy kevés meleg vízzel.
Amíg megpuhul egy kicsit a husi, a már kifejtett zöldborsót egy kevés sós vízben pároljuk meg. A paprikát kisebb kockákra a petrezselymet pedig finomra vágjuk.
A már párolt húst süssük meg, adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, várjuk meg amíg kicsit összesül, majd adjuk hozzá a petrezselymet.
Tálalásnál szórjuk meg a paprikával, sültkrumplival vagy salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói kicsit másképp » Szárnyas aprópecsenye » Brassói édesburgonyából » Görög aprópecsenye
» Brassói rakott savanyúság » Bassói aprópecsenye » Göcsei aprópecsenye » Aprópecsenye tárcsán
» Brassói káposzta » Fűszeres aprópecsenye » 100 éves brassói » Majorannás aprópecsenye
» Brassói másképp » Könnyű brassói » Brassói rakott káposzta » Tavaszi csirkebrassói


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.