Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szardellás hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg bármilyen halfilé szelet
15 dkg finomliszt
1 tojás
1,5 dl sör
1 evőkanál szardellapaszta
egy fél citrom leve
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 késhegynyi törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma, só
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halszeleteket mindkét felükön megsózzuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a szardellapasztát, a borsot és a zúzott fokhagymát. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
A halszeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban, közepes hőfokon mindkét felén megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk és forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Aki a halat általában szereti, ezt az ételt különösen megkedveli.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szardellás omlet » Szardellás makaróni » Szardellás spagetti » Szardellás mártogató
» Szardellás töltött tojás » Tonhalas rizssaláta » Szardíniás rizssaláta » Majonézes tonhal
» Tepsiben sült kárász » Pontyhalászlé egyszerűen » Tonhalas pite » Tengeri frittata
» Sült hal uborkaszósszal » Halszoljánka serpenyőben » Attila hala » Sajtkrémes sülthal filé



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.