Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg borjú apróhús,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyem,
5 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg hagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál szárított tárkony,
2 babérlevél,
2 citrom,
10 dkg gomba,
fehérbors,
1 dl tejszín,
só,
fél dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
5 dkg juhtúró,
2 evőkanál búzadara

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.
A receptet Amitola küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós-borsós hús » Tárkonyos bárányragu leves » Tárkonyos malacleves » Tárkonyos pacal -leves
» Tárkonyos pulykaragu-leves » Kapros juhtúrós lángos » Tárkonyos rakott zöldbab » Tárkonyos borjúleves
» Juhtúrós rakott spenót » Tárkonyos vitaminsaláta » Spenotos, juhturos pie » Juhtúrós padlizsántekercs
» Juhtúrós-sajtos pogácsa » Juhtúrós stangli » Tárkonyos harcsa » Tészta húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.