Tutireceptek.hu fejléc

Töltött alma egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
személyenként 1 db nagyobb alma, durvára vágott dió, áfonyalekvár (vagy más, házi készítmény), kevés méz, őrölt fahéj, cukor, habtejszín, 1 db citrom leve. A tálaláshoz: habtejszín

Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, maghéjukat a szár felőli oldalon kikaparjuk és citromos vízben megfőzzük. Ha kihűltek vágott diót és a lekvárt összekeverjük, ízesítjük mézzel őrölt fahéjjal és a masszát a magház helyébe töltjük. Ezután hűvös helyen tároljuk. Felhasználásakor habtejszínnel borítjuk és kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkával töltött kenyérke » Töltött finom cukkini » Kolbásszal töltött karaj » Töltött gombafejek
» Bolognai töltött cukkini » Ricottával töltött cukkini » Szilvatorta egyszerűen » Töltött gombafejek II.
» Lecsóval töltött karaj » Diós töltött káposzta » Erdélyi töltött csirke » Töltött káposzta tejföllel
» Fetával töltött paradicsom » Sajtos rúd /egyszerűen/ » Fahéjas töltött fánk » Töltött-rántott sajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.