Tutireceptek.hu fejléc

Töltött pulykarolád gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
1 db tojás
gyömbér
5 dkg vaj

törött bors
1 dl olaj
5 dkg aszalt barack
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg narancshéj
5 dkg dió
1/2 dl konyak
10 dkg sült alma
1 db narancs

A körethez:
20 dkg diós barnarizs

Elkészítés:
A pulykamellet nyitott szeleteléssel felvágjuk, s megklopfoljuk. Borsozzuk, sózzuk.

A töltelékhez az aszalt barackot és szilvát megmossuk, felvágjuk kisebb kockára. A hús egy részét ledaráljuk. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket, a durvára vágott diót, a felütött tojást, sót és ételízesítőt. Jól összedolgozzuk, s betöltjük a szeletekbe. A hússzelet két szélét behajtjuk, s feltekerjük. Alufóliába szorosan betekerjük, s felhevített olívaolajban megsütjük (süthetjük sütőben is).

A barnarizs úgy főzzük, mint a tésztát. 30-35 perc főzési időt igényel. Ha megpuhult, leszűrjük, s dióval összekeverjük. Kivajazott formába betöltjük, így formázzuk tálaláshoz.

Köretként sült almát és narancskarikát kínálunk még mellé, melyet vajban sütünk meg.

A rizst a tálra borítjuk. Felrakjuk a sült gyümölcskarikákat. A húst kicsomagoljuk a fóliából, rézsútosan felvágjuk, és a köret mellé helyezzük. Mentalevéllel, friss fűszerekkel megdíszítjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött cukkini » Sonkás töltött krumpli » Tojással töltött borda » Töltött cukkini paleósan
» Baranyai töltött szűz » Hideg töltött saláta » Amerikai töltött tojás » Töltött csirkemelltekercs
» Erdélyi töltött csirke » Töltött paprika hús nélkül » Töltött fánk » Krémsajttal töltött gomba
» Töltött bundás kenyér » Töltött szűzpecsenye » Töltött rántott virsli » Töltött pulyka Éva módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.