Tutireceptek.hu fejléc

Vörösborban párolt marha fehérpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (1 adagra)

A marhaszeletekhez:
3 db, kb 1 cm vastag fehérpecsenye szelet
olíva olaj
150-200 ml száraz vörösbor
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint só

A zöldségkörethez:
igény szerinti mennyiségű cukkini
igény szerinti mennyiségű padlizsán
igény szerinti mennyiségű sárgarépa
igény szerinti mennyiségű apró csiperke gomba

A köret:
Grattan burgonya

Elkészítés:
A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk.
Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük .
Pár perc sütés után felöntjük a húsokat vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket.
Ha a húsok elkészültek, a zöldségkörettel folytatjuk a munkát. A padlizsánt fél cm vastag szeletekre vágjuk. Az apró szemű csiperkegombákat elfelezzük, a padlizsánból és a sárgarépából ferdén vékony, de nagy felületű szeleteket vágunk.
A padlizsánszeletek mindkét oldalát olaj nélkül megpirítjuk, majd a gombákkal is ugyanígy teszünk.
Pár csepp olajon a cukkinit és a sárgarépát is megpirítjuk.
Végül a zöldségköretet, a Grattan burgonyát, és a hússzeleteket összetálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt marha sütőtökkel » Dinsztelt marha » Párolt felsőcomb filé » Kukoricás-gombás marharagu
» Zöldcitromos marhatokány » Sörben párolt csirkemell » Marhahúsleves gazdagon » Marhahússal töltött pita
» Szegedi marhagulyás » Párolt patisszon » Párolt savanyúkáposzta. » Borsos tokány marhahússal
» Párolt zőldség » Mézben pácolt marhasült » Vadas marhaszelet » Fehérpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.