Tutireceptek.hu fejléc

Zeller bundás karajszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 kisebb szelet karaj

3 púpos ek liszt a forgatáshoz
3-4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
3 nagyobb tojás
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott tk házi fokhagymakrém
3 jó púpos ek liszt
3 ek tej

Elkészítés:
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.

A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.

Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.

Jól összekeverjük.

Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.

A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.

Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas (bundás) hal » Pikáns zellerleves » Bundás tojás sütőben » Hagymás zeller saláta
» Zellersaláta másképp » Párolt zellerkrém » Zelleres burgonyapüré » Bundás karalábé
» Bundás kenyér másképpen » Rokfortos zellerkrémleves » Sajtos zellerkrém » Bundás sült banán
» Zelleres csirke » Zelleres párolt pulykamell » Bundás karaj » Bundás rostélyos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.