Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabpaprikás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab (esetünkben mirelit)
30 dkg darált hús (csirke)
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval.
Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük.
Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő. Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldpörkölt » Sült zöld paradicsom » Rántott újhagyma » Rántott kel
» Nyári töltött cukkíni » Karfiolpuffancs I. » Rakott brokkoli magtejföllel » Cukkinirakottas görögösen
» Fokhagymás padlizsán tojással » Zöldséges rizs gazdagon » Fehér és lilakáposztás » Zöldpaprika sörtésztában
» Zeller leves » Gombás-paprikás rizstorta » Sóskamártás3 » Bazsalikomos rizs



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.