Tutireceptek.hu fejléc

5 perces lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 kg cukor vagy 25 szem édesítőszer
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)

Elkészítés:
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás gombóc lekvárral » Bodzalekvár másképpen » Tízperces kuglóf » 30 perces kókuszos álom
» Lekváros rácsos linzer » 10 perces rétes » Csipkebogyó lekvár » Csokis lekváros bögrés
» Lekváros bukta másképp » Sütőtöklekvár » Huszárcsók/lekváros pötty » Csupa csoda 5 perces süti
» Narancsos répalekvár » 20 perces süti » 7 perces süti 2. » Lekváros-kávés muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.