Tutireceptek.hu fejléc

5 perces lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 kg cukor vagy 25 szem édesítőszer
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)

Elkészítés:
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-kávés muffin » Fűszeres körtelekvár » Narancsos sárgarépa lekvár » 30 perces sült lazac
» 5 perces fánk* » Turotorta afonya lekvarral » Pomelolekvár » Mézes almalekvár
» Kajszibarack lekvár 1 » Citromos fügelekvár » 5 perces mikrós süti! » Diabetikus ribizli lekvár
» Almás fánk lekvárral » Kínai tészta 10 perces » Csokis, lekváros kocka » Öt perces fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.