Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

5 perces lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 kg cukor vagy 25 szem édesítőszer
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)

Elkészítés:
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 30 perces sült lazac » Kókuszos lekváros réteges » Lekváros táskák » Málna lekvár
» Pudingos-lekváros szelet » Huszárcsók/lekváros pötty » Diós-lekváros puffancs » 3 perces mikrós süti
» Tízperces bögrés pillefánk » Sárgabarack lekvár » Bodzalekvár szederrel » Almás-mákos "kétperces"
» Lekváros bukta(Kata-féle) » Lekváros derelye » Lekváros gyűrű » 4 perces kekszes álom


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.