Tutireceptek.hu fejléc

Alexander szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A laphoz:
20 dkg liszt
6 dkg méz (olvasztott)
6 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A habtésztához:
30 dkg dió (aprított)
8 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 ek lekvár/ dzsem (baracklekvár)

A krémhez:
8 db tojássárgája
10 ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
3 csapott ek liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
30 dkg vaj

A lap lekenéséhez:
2 ek lekvár/ dzsem (baracklekvár)

A krém tetejére:
5 dl habtejszín
5 dkg csokoládéforgács

Elkészítés:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. (180 fokon 10-12 perc)
A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljünk ki, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 28×34 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségkrémes karajszelet » Rákóczi túrós szelet » Bolerós szelet » Alufóliás halszelet
» Palermói szelet » Boci szelet 2 » Joghurtos szelet » Lestyános vaddisznószelet
» Sznikersz szelet » Márványszelet » Rakott hússzeletek » Zöldborsós szelet
» Pettyeske szelet » Tarkabarka szelet » Vadas marhaszelet » Borzas szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.