Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi májgaluska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg baromfimáj
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál pirospaprika
őrölt bors

finomliszt
1 csomag zöldpetrezselyem
olaj

Elkészítés:
A májat megmossuk, az összekötő szálakat, hártyákat eltávolítva húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, zúzott fokhagymát, tojást, ételízesítőt, 1 késhegynyi őrölt borsot, összekeverjük, s beleszórunk annyi lisztet, hogy galuskánál kicsit keményebb állagú masszát kapjunk.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pici sóval olajon megdinszteljük.
A zöldségeket megpucoljuk, karikára, ill. kisebb szeletekre vágjuk és a hagymához adva félig megdinszteljük és elkeverjük a paprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megfőtt, a forró levesbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a májas masszát.
Addig főzzük, míg a májgaluska meg nem puhult.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi leves Mo-No módra » Pikáns leves pulykamellből » "Beteges" leves » Tejszínes karalábéleves
» Barátfülés húsleves » Finom zöldségleves » Pórés kukoricaleves » Szilvaleves
» Burgonya krémleves » Burgonyakrém leves » Meggykrémleves U1 » 0 pontos Minestrone leves
» Magyaros burgonyaleves » Sajtos hagymaleves » Tárkonyos zúzaragu leves » Savanyú krumpli leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.