Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi májgaluska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg baromfimáj
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál pirospaprika
őrölt bors

finomliszt
1 csomag zöldpetrezselyem
olaj

Elkészítés:
A májat megmossuk, az összekötő szálakat, hártyákat eltávolítva húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, zúzott fokhagymát, tojást, ételízesítőt, 1 késhegynyi őrölt borsot, összekeverjük, s beleszórunk annyi lisztet, hogy galuskánál kicsit keményebb állagú masszát kapjunk.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pici sóval olajon megdinszteljük.
A zöldségeket megpucoljuk, karikára, ill. kisebb szeletekre vágjuk és a hagymához adva félig megdinszteljük és elkeverjük a paprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megfőtt, a forró levesbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a májas masszát.
Addig főzzük, míg a májgaluska meg nem puhult.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karalábéleves » Erdélyi tárkonyos leves » Hideg eperkrémleves » Leveszöldség üvegben
» Kagylókrémleves » Sűrű tejfölös gombaleves » Toszkán paradicsomleves » Avokádókrém leves
» Kínai Tésztaleves » Egyszerű sütőtök leves » Burgonyakrémleves » Kókusztejes eperleves
» Sajtos zöldségleves » Vargányás krumplileves » Hűsítő szilvaleves » Frankfúrti leveske


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.