Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos borjúleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg borjúcsülök,
15 dkg sárgarépa,
8 dkg zeller,
5 g ecetben eltett tárkonylevél,
10 dkg citrom,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
6 dkg vaj, vagy margarin,
5 dkg liszt,
2 dkg só.

Elkészítés:
A borjúcsülköt kb 2 centis kockákra vágom. Megmosom, majd felteszem 1,5 liter hideg vízzel. Mikor felforrt, leszedem a habját , hozzáadom a tisztított és kockákra vágott zöldséget, enyhén sózom és a citromlé felével ízesítem.
Közepes lángnál készre főzöm.
A vajból, vagy margarinból és a lisztből világos rántást készítek. Mikor a rántás kissé kihűlt, elkeverem a tejföllel és a tejszínnel, majd hozzáadom a leveshez. Újra felforralom.
A végén finomra vágott tárkonylevéllel, némi tárkonyecettel és a maradék citromlével pikánsra fűszerezem. Ha szükséges utánsózom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos halleves » Erdélyi tárkonyos tokány » Tárkonyos őzragu. » Tárkonyos bárányleves
» Tárkonyos rakott zöldbab » Tárkonyos raguleves » Tárkonyos pulyka » Tárkonyos-mogyorós csirke
» Tárkonyos csirke nyárson » Tárkonyos bableves » Tárkonyos zúza » Tárkonyos mártás
» Tárkonyos leves » Dettuska tárkonyos levese » Tárkonyos pulyka-raguleves » Tárkonyos raguleves diétás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.