Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos borjúleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg borjúcsülök,
15 dkg sárgarépa,
8 dkg zeller,
5 g ecetben eltett tárkonylevél,
10 dkg citrom,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
6 dkg vaj, vagy margarin,
5 dkg liszt,
2 dkg só.

Elkészítés:
A borjúcsülköt kb 2 centis kockákra vágom. Megmosom, majd felteszem 1,5 liter hideg vízzel. Mikor felforrt, leszedem a habját , hozzáadom a tisztított és kockákra vágott zöldséget, enyhén sózom és a citromlé felével ízesítem.
Közepes lángnál készre főzöm.
A vajból, vagy margarinból és a lisztből világos rántást készítek. Mikor a rántás kissé kihűlt, elkeverem a tejföllel és a tejszínnel, majd hozzáadom a leveshez. Újra felforralom.
A végén finomra vágott tárkonylevéllel, némi tárkonyecettel és a maradék citromlével pikánsra fűszerezem. Ha szükséges utánsózom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos csirkeleves » Tárkonyos kocsonya » Húsvéti tárkonyos bárány » Tárkonyos, palócleves...
» Tárkonyos májragu » Pikáns tárkonyos máj » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos raguleves 2.
» Tárkonyos malacleves » Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos őzragu. » Tárkonyos raguleves diétás
» Tárkonyos zúzaragu leves » Tárkonyos lucskoskáposzta » Ecetes-tárkonyos uborka » Tárkonyos pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.